Päť opitých vodičov v Nitrianskom kraji skončilo počas sviatkov v cele

03.04.2024 Nitra

Nitra 2. apríla (TASR) - Päť vodičov v Nitrianskom kraji skončilo počas veľkonočných sviatkov v policajnej cele. Dôvodom bola jazda pod vplyvom alkoholu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Dopravní policajti boli vyslaní k nehode, ktorá sa stala medzi obcami Sikenica a Šalov v Levickom okrese. Vodička osobného motorového vozidla pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, pri prejazde pravotočivej zákruty dostala šmyk a narazila do stromu. Policajti 23-ročnú ženu podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,81 promile.

Na ceste medzi obcami Mochovce a Nový Tekov v okrese Levice kontrolovali policajti 66-ročného vodiča osobného motorového vozidla. Okrem toho, že jazdil bez príslušného vodičského oprávnenia, v dychu mu bola nameraná hodnota 1,40 promile alkoholu. V rovnakom okrese v obci Iňa nafúkal 49-ročný vodič 1,88 promile, potvrdila polícia.

V Topoľčanoch kontrolovali policajti 49-ročného vodiča. Skúška na zistenie alkoholu v dychu bola s pozitívnym výsledkom 1,98 promile. V obci Bánov v okrese Nové Zámky jazdil 21-ročný vodič osobného motorového vozidla bez svetiel a zo strany na stranu. Počas kontroly bolo zistené, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti ho podrobili dychovej skúške na alkohol s výsledkom 2,02 promile.

Vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.
 

Vyberte región